Peter Brand

Mijn naam is Peter Brand en ben 56 jaar. In Hulst geboren en getogen, alleen voor mijn studie ben ik even weggeweest. Dat was in Tilburg voor de HTS opleiding bouwkunde/ weg- en waterbouw. Het grootste deel van mijn werkend leven ben ik in Zuid-Holland werkzaam geweest, wel om elke avond weer thuis in Hulst te komen. De laatste jaren vertegenwoordig ik een paar Europese bedrijven die ik in een aantal landen mag vertegenwoordigen.

Ik ben getrouwd met Anita Merckx die in Clinge werd geboren. Wij wonen op de Grote Markt in het hartje van Hulst in het voormalig woonhuis van mijn opa Piet Brand, tevens voormalig wethouder van onze mooie Gemeente. Deze woning hebben we in 8 jaar tijd volledig gerestaureerd waarbij we ook veel werk zelf uitvoerden.

Daar hebben we de smaak te pakken gekregen om vervallen monumenten weer een nieuw leven te geven. Zo hebben we in de Steenstraat, de oude boekhandel van Geyt, een nieuw leven gegeven in de vorm van horecazaak De Stadstuyn. Anita runt de zaak en de keuken en ik help in het weekend graag mee.

Mijn interesses hebben vooral te maken met de veiligheid/leefbaarheid in onze gemeente. Daarnaast ook onderhoud, niet alleen van panden maar in de breedste zin van het woord en zeker voor openbare zaken zoals wegen/trottoirs ed. Ook het MKB, het bedrijfsleven en daarmee de economie van onze Gemeente houden mij bezig. 

Ik zet me graag in voor de gemeenschap en doe dat op verschillende manieren waaronder deze kandidaatstelling.