Monique de Bruijn

Mijn naam is Monique de Bruijn, geboren van Denderen. Ik ben geboren op Groenendijk en getogen in Hulst. Mijn ouders zaten op de binnenvaart, mijn moeder kwam van Emmahaven en mijn vader van Kruispolder. Ik verbleef ondertussen als schoolgaand kind op het Pensionaat in Hulst (Baudeloo) en in de weekends veelal op Kruispolder en Emmahaven. Ik ben getrouwd met Ger de Bruijn, geboren en getogen in Hulst, zijn ouders hadden een winkel in Hulst, Drogisterij de Bruijn aan de Houtmarkt. Na 10 jaar zijn we Atelier de Bruijn begonnen in de Gentsestraat, een kleine goudsmid winkel. Na 4 jaar verhuisd naar de Lange Nieuwstraat waar we nog 25 jaar de winkel hebben voortgezet en ook gewoond. Ger en ik hebben twee kinderen Joost en Simone, beiden gaan studeren en wonen nu in Brabant en Utrecht. Inmiddels zijn we opa en oma van Thijmen en Boris en dat is zó leuk! We passen om de twee weken een dag op.

Toen we gesetteld waren in de Lange Nieuwstraat ben ik bij de ondernemersvereniging hand- en spandiensten gaan verlenen, wat steeds serieuzere vormen aan begon te nemen en in 2003 resulteerde in een baan als bezoekersmanager van Hulst. Een dure titel voor “duvel doet al” Ik denk dat een baan met deze titel in heel Nederland niet bestaat maar ik geniet er met volle teugen van.  

Ik ben sinds 2002 fractielid van de VVD, in 2014 werd ik voor het eerst raadslid en commissielid en in 2018 voor de 2e keer. 

Mijn hobbies zijn werken, besturen, regelen, organiseren, gezelligheid met vrienden en familie, oma zijn en sinds kort kinderboekjes schrijven samen met mijn dochter.

De combinatie van dit alles maakt dat ik mij in Hulst, in mijn leven, werk en politiek als een vis in het water voel.

Ik zou heel graag de komende vier jaar weer als raadslid voor de VVD benoemd worden en meewerken aan een gastvrije en saamhorige gemeente. Het leven in Hulst is niet zo slecht, maar er kunnen altijd zaken beter, daar gaan we voor de komende vier jaar!


Heb je vragen, stel ze gerust


Mail mij op: debruijnmonique@gmail.com


Monique is gemeenteraadslid en raadscommissielid Samenleving