Bas Rijk

Mijn naam is Bas Rijk en ik ben 53 jaar. Geboren en getogen in Kloosterzande, middelbare school uiteraard in Hulst en na de studies teruggekomen en eerst in Kloosterzande en later in Hulst gewoond.

Ik ben getrouwd met Natasja Rijk uit Axel die naast haar werk voor woonstichting Clavis in Terneuzen in het weekeinde de trotse uitbater is van Voss&Rijck aan de Nieuweweg.

Samen hebben we 2 kinderen, Lukas (17) en Linde (15).

Ik sta dit keer voor het eerst op de kieslijst van de VVD. De laatste jaren kreeg ik meer en meer interesse in het (plaatselijk) bestuur en kreeg ik de behoefte om ook mee te doen, in plaats van aan de zijkant (kritisch) toe te kijken. Aangezien ik al mijn hele leven een liberaal ben (en stem!) was de keuze voor de VVD snel gemaakt.

Mijn specifieke interesses liggen op het gebied van economie/werkgelegenheid en ruimte. Ik ben er van overtuigd dat, als Hulst een goed ondernemersklimaat kan behouden en op bepaalde punten nog kan verbeteren, dit het startpunt is voor een bloeiende gemeente waarin voorzieningen ook voor de dorpen op peil kunnen blijven. Ik geloof dat onze aandacht in een gemeente als Hulst hiervoor met name op het MKB gericht moet zijn. Verder kan het niet anders dan dat onze prachtige gemeente meer kansen moet kunnen bieden voor (kleinschalige) recreatie. Rust en ruimte worden immers schaars in Nederland en België……

Ik kijk uit naar de leerweg die voor me ligt op het gebied van gemeentepolitiek en hoop hier en daar een paar stemmen te mogen ontvangen van mensen die me die kans willen gunnen, waarbij uiteraard (zie ook mijn positie op de lijst) het collectief belangrijker is dan mijn persoon.